Göbek Deliği Neden Kokar?

Göbek Deliği Neden Kokar?

Çoğu insan göbek deliğinin koktuğundan şikayetçidir. Fakat bunu kimseyle paylaşamaz, Göbek deliği kokusunu gidermek için öncelikle kişisel temizliğe dikkat etmek gerekir. Göbek deliği kokularını gidermek için uzmanlar sık sık banyo yapmanın ve göbeği kirlerden arındırmanın yeterli olduğu ve ekstra bir bakım yapmaya gerek olmadığını söylüyorlar. Göbek deliği karanlık ve kapalı bir bölgede nemli bir alanda olduğundan dolayı çok çabuk enfeksiyon kapıyor. Göbekte oluşan kir, ter ve elbiselerin tüyleri göbekleri içine birikerek bir süre sonra kötü kokulara neden oluyor.

Göbek Kokması En Çok Kimlerde Görülüyor?

Göbek kokması en çok yeni doğan bebeklerde göbek kordonu güdüğün de bebeğin dünyaya geldiğinden itibaren birkaç haftasında göbek bölgesinin iyileşme zamanında hafif nahoş göbek kokusu oluyor. Ayrıca göbek kokusu hijyen ve temizliğine dikkat etmeyen sık sık banyo yapmayan kişilerde oluşmaktadır. Göbek kokusunun oluşmaması için sık sık banyo yapılması gerekiyor. Göbek kokusundan muzdarip olanlar kokudan kurtulmak için uzman bir doktora başvurmalıdırlar. Çünkü bazı hastalıklarda göbek kokusuna neden olmaktadır.

Göbek Deliği Kokusuna Neden Hastalıklar

Göbek deliği kokusuna neden olan hastalıklar şunlardır;

– Göbek deliğinin içinde oluşan mantar enfeksiyonları,

– Göbek de meydana gelen enfeksiyonları,

– Fistül hastalığı,

– Göbek ve göbeğin çevresinde oluşan kist,

– Genetik ve omfalit gibi durumlarda göbek kokusu meydana gelmektedir.

Göbek Deliği

Kokusu Nasıl Geçer?

Göbek deliği kokusu; herhangi bir hastalıktan dolayı meydana gelmiyorsa sık sık banyo yaparak giderilebilir. Ayrıca bunun dışında bir bardak ılık suyun içine bir yemek kaşığı tuz atıp parmak uçlarını batırıp göbeğin deliğinin içine ve çevresine masaj yapılması ve yumuşak bezle silinmesi göbek kokusunu gideriyor.

Kaynak: https://www.asortik.net/gobek-deligi-kokar-1762

Yorum bırakın